Image

Program za izradu sustava za gašenje požara

FineFIRE pripada 4M BIM paketu softvera za arhitekturu i inženjerstvo. Koristeći DWG kao izvorni format datoteke u okruženju sličnom AutoCAD-u, 4M BIM softver je poznat kao BIM softver koji nudi najlakši prijelaz za CAD korisnike i značajke visoke produktivnosti za samo djelić cijene njihovih glavnih konkurenata.

FineFIRE značajke

4M FINEFIRE kombinira najsuvremeniju BIM tehnologiju i izgled i dojam sličan AutoCAD-u kako bi vam pomogao da brže i lakše nacrtate svoj projekt i mreže.

FINEFIRE pruža inženjerima sve bitne alate za projektiranje i proračun sofisticiranih vatrogasnih mreža.

FINEFIRE softver koji omogućuje automatizirani izračun za sve nadaleko poznate standarde kao što su EN 12845, NFPA 13, FM GLOBAL, CEA 4001, AS 2118, BS 9251 i drugi.

 

Najlakši prijelaz za korisnike CAD-a na BIM i softver za izradu instalacija za gašenje požara

U Fine FIRE-u možete kreirati svoj BIM projekt u 2D ili 3D koristeći vrlo jednostavne 2D naredbe koje su poznate svakom korisniku CAD-a kao što su polilinije, obrezivanje, proširenje, snimanje entiteta i kopiranje.

FINEFIRE kombinira najsuvremeniju BIM tehnologiju i izgled i dojam sličan AutoCAD-u kako bi vam pomogao da brže i lakše nacrtate svoj projekt i mreže.

Crtajte u 2D i automatski dobijete sav 3D

Fine FIRE uključuje sve alate koji su vam potrebni za crtanje zgrade u 2D ili 3D, ali ako vam nije potreban možete jednostavno umetnuti 2D DWG crtež tlocrta kako biste ga koristili kao pozadinu i usredotočili se na instalaciju za gašenje požara. Također možete koristiti naše CAD značajke za brzo crtanje zidova.

​Crtanje zgrade u 3D s BIM objektima nije potrebno za nastavak proračuna cjevovoda, ali to možete učiniti i u nekoliko klikova. Izračun i dizajn su neovisni moduli: ako imate jednostavan projekt, možda ćete željeti koristiti samo modul izračuna da unesete samo podatke u tablicu i nastavite s izračunima.

​Ako želite crtati zgradu u 3D, jednostavno se trebate usredotočiti na tlocrte koristeći inteligentne i parametarske objekte AutoBLD izbornika. Možete definirati zidove, otvore, ploče, stepenice i još mnogo toga sa samo nekoliko klikova, a Fine FIRE će za vas napraviti 3D. Jednostavnim dvostrukim klikom na bilo koji objekt prikazat će se njegova svojstva za promjenu. Imate sve potrebne alate za stvaranje ili modificiranje BIM modela bez korištenja bilo kojeg drugog vanjskog softvera.

Maksimalna kompatibilnost s AutoCAD-om

Za razliku od ostalih BIM Fire Fighting softvera, Fine FIRE proizvodi datoteke izravno u DWG-u i uključuje značajke za pretvaranje sofisticiranih BIM objekata koji se ne mogu vidjeti u CAD softveru u jednostavne vektore koji se mogu dalje uređivati ​​u AutoCAD®-u. Dijeljenje 2D ili 3D datoteka s drugim profesionalcima stoga je mnogo lakše.

Uključuje kompletan CAD softver

Ovaj softver za izradu instalacija za gašenje požara uključuje sve značajke 4MCAD-a, naše alternative AutoCAD-u. Dobivate 2 softvera u jednom, možete nastaviti koristiti CAD za uređivanje nekih DWG crteža dok koristite našu BIM tehnologiju kako biste povećali svoju produktivnost pri radu na većini vaših projekata. Barem se možete osjećati sigurno i prijeći na BIM svojim tempom.

MREŽE​

Inteligentni dizajn za gašenje požara

Za razliku od ostalih BIM softvera, moderna BIM tehnologija Fine FIRE ne dolazi na štetu brzine, već je upravo suprotno: samo trebate nacrtati nekoliko pojedinačnih linija, a softver će učiniti ostalo.

Opsežne biblioteke elemenata i pribora

Fine FIRE uključuje opsežne biblioteke prskalica, prijemnika vatrogasnih crijeva, cijevi, spojnica i bilo koje druge opreme potrebne za definiranje vatrogasne mreže. Sve te biblioteke također može proširiti korisnik koji može promijeniti simbole i dodati više komponenti.

Projektiranje cjevovoda (automatsko usmjeravanje)

Cijevi se mogu crtati jednostavnim naredbama (samo polilinije), ali također možete iskoristiti prednosti nekih stručnih naredbi za usmjeravanje poput "Cijeve paralelne sa zidom" ili "automatski spojene na prskalice" kako biste ubrzali proces.

Ažurirajte crtež iz proračuna

Nakon izvođenja proračuna ažurirat ćete crtež iz proračunskog modula i umetnuti naljepnice u tlocrte koji prikazuju rezultate i detalje koje želite prikazati o svakoj komponenti. Promjer cijevi će biti izračunat i cijevi će se mijenjati u dizajnu.

FINEFIRE će vam također pomoći da automatski kreirate legendu vaših simbola i, naravno, da generirate sve tehničke crteže poput vertikalnih dijagrama vaših vatrogasnih instalacija.

IZRAČUNI​

Izračunajte svoje vatrogasne instalacije

Modul za izračun Fine FIRE usko je u interakciji s instalacijskim crtežom. Izračuni se provode prema široko prihvaćenom standardu NFPA 13 ili standardu EN 12845.

Izračunajte iz crteža

Komponenta proračuna (gašenje požara) se automatski ažurira iz instalacijskih crteža kroz AutoNET grupu naredbi. Cjevovodne mreže se prepoznaju i prenose u proračunske listove. Izračuni se oslanjaju na bogatu metodološku podlogu, temeljenu na međunarodnim, američkim (NFPA 13) i europskim standardima (EN 12845). Također možete izmijeniti ove podatke ako želite, na primjer, predvidjeti buduće proširenje mreže.

Svi rezultati u nekoliko klikova

Osim proračuna cjevovoda, Fine FIRE izračunava svu potrebnu opremu (tj. Tlačni sklop, volumen spremnika itd.), kao i račun za materijale, tehničke opise/specifikacije i druge rezultate.

​Alternativni način za izračune je korištenje inteligentnog čarobnjaka Fine FIRE. Korisnik opisuje Vatrogasne instalacije na vizualni način, kroz postojeće šablone (slajdove), a zatim čarobnjak generira vertikalni dijagram plus rezultate proračuna.

2D/3D IZLAZI

Automatski dohvatite sve tehničke crteže

Nakon što nastavite s projektiranjem mreže i proračunima, naš MEP softver će vam omogućiti generiranje svih tehničkih crteža i izvještaja koji su vam potrebni.

Vertikalni dijagrami/grafikoni

Naš MEP softver će za vas generirati okomite dijagrame vaše mreže vatrogasnih instalacija u DWG crtežima koje možete dalje mijenjati i/ili dijeliti.

Tehničko izvješće i opis materijala

Fine FIRE će generirati dokument s rezultatima proračuna i popisom materijala koji opisuje količine svakog od elemenata potrebnih za izgradnju instalacije. Predložak ovog dokumenta može se prilagoditi i možete odabrati koje rezultate želite prikazati.

Projektni crteži

Tlocrti zgrade bit će ažurirani rezultatima proračuna s oznakama za definiranje detalja svake komponente. Kao rezultat, moći ćete generirati tlocrte u DWG-u koji prikazuju sve receptore i mreže koje ste definirali.


BIM

Osjetite snagu BIM softvera za vatrogasne instalacije

4M je među tvrtkama s najdužim iskustvom u BIM-u s kompletnim paketom BIM softvera za arhitekturu i inženjerstvo koji je prvi put objavljen 1993. godine. Stručnjaci su 4M BIM softver poznati kao BIM softver koji nudi najlakšu migraciju korisnicima AutoCAD-a. jedini koji koriste DWG kao svoj izvorni format datoteke i izgled i dojam sličan AutoCAD-u.

BIM dizajn i suradnja u FineFIRE

Napredna BIM tehnologija Fine FIRE povećat će vašu produktivnost. Koristeći naše pametne 3D modelere i biblioteke 3D BIM objekata za projektiranje cjevovoda moći ćete nacrtati zgradu puno brže i lakše.

​Bliska interakcija našeg modula za proračun s BIM modelom pomoći će vam da izvršite sve izračune vaše vatrogasne instalacijske mreže izravno iz modela. Fine FIRE će jednostavno pročitati crtež projekta kako bi razumio projekt, svojstva mreže, nastavit će s izračunima i konačno ažurirati crteže s rezultatima.

​Posljednje, ali ne i najmanje važno, moći ćete surađivati ​​s drugim BIM softverom i dijeliti s drugim arhitektima i inženjerima sadržaje specifične za disciplinu koje ste dodali zajedničkom BIM projektu.

​Opis materijala (BoM)

BIM informacije se također mogu izdvojiti za izradu Bill of Materials koji prikazuje količine i detalje različitih elemenata koje ste stvorili u sustavima za gašenje požara. Možete izračunati cijenu i dobiti detaljan opis potrebnih elemenata i okova.